Media / Notícies / Una exposició per reivindicar les dones artistes – TV3

Una exposició per reivindicar les dones artistes – TV3

El dia 31 de març, es va emetre a Telenotícies comarques de TV3, un reportatge sobre l’exposició de la Espai Cavallers Gallery #universfemení.

Com cada any en el mes de març, Espai Cavallers Gallery, vol donar conèixer el talent artístic de les dones creadores de les arts visuals. En el context del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

L’exposició #universfemení es va inaugurar el 5 de març i estarà disponible fins al dia 6 d’abril. En l’exposició participen nou artistes: Lita Cabellut, Sònia Alins, Aurembiaix Sabaté, Tatiana Blanqué, Marta Fabregas, Carme Magem, Lídia Masllorens  Monti MateuMagdalena Morey.

L’exposició està pensada per veure que, els darrers anys hem viscut la incorporació definitiva de les dones al mercat laboral en tota la seva amplitud. Però encara així s’ha constatat que en l’àmbit de la creació, la seva visibilitat és encara minoritària.

Tenim la certesa que un sistema de l’art, igual que un sistema cultural, només és saludable si és plural, i que la diversitat artística és l’únic camí per aconseguir un sistema de l’art plural.

Tampoc podem oblidar que ara mateix el món de l’art (i el de la cultura en general), està immers en un procés d’obligada transformació que l’empeny cap a nous mecanismes de participació i noves relacions amb els ciutadans i les ciutadanes.

Podeu veure el reportatge de #universfemení de TV3, a partir del minut 25:53 fins al 26:46, aquí.