Exposicions / #universfemeni

#universfemeni

Del 5 de Març al 10 de Abril de 2021

Exposició col.lectiva d’artistes dones amb el títol #universfemení

Inauguració, dia 5 de març a les 19 i a les 20 hores

Cloenda 10 d’abril

 

Cada vegada més estem assistint a la incorporació definitiva de les dones al món del treball en tota la seva amplitud, i també la inversió dels percentatges de gènere a les universitats, on les dones han passat a ser majoria com a estudiants, doctores i docents, també en les disciplines artístiques. Espai Cavallers Gallery Malgrat […] llegir més

Descripció

Cada vegada més estem assistint a la incorporació definitiva de les dones al món del treball en tota la seva amplitud, i també la inversió dels percentatges de gènere a les universitats, on les dones han passat a ser majoria com a estudiants, doctores i docents, també en les disciplines artístiques.

Espai Cavallers Gallery

Malgrat això,  s’ha constatat que en l’àmbit de la creació la visibilitat de la dona és encara francament minoritaria. Cal preguntar-se en quina mida la representació d’homes i dones creadores respon avui a la realitat que es viu al carrer, fruit del progrés de segles.

Tenim la certesa que un sistema de l’art, a l’igual que un sistema cultural, només és saludable si és plural, i que la diversitat artística és l’únic camí per aconseguir un sistema de l’art plural.

Tampoc podem oblidar que, ara mateix, el món de l’art (i el de la cultura en general) està immers en un procés d’obligada transformació que l’empeny cap a nous mecanismes de participació i noves relacions amb els ciutadans i les ciutadanes.

Ens reconeixem en l’art que fem i mostrem, ens sentim còmodes en l’ecosistema cultural que ens envolta?

La galeria Espai Cavallers amb aquesta exposició dona vol potenciar el talent i la producció artística d'algunes dones artistes i creadores molts representatives del moment artístic actual en l'art contemporani,  dins el context del dia Intencional de la Dona Treballadora
Així mateix al llarg de l'exposició s'organitzarà una activitat sensorial relacionda amb l'olor i l'art. Olorar la pintura, veure les olors. en una iniciativa que busca demostrar com tots els camins de la sensibilitat condueixen, sovint, als mateixos llocs, com les fronteres les posem nosaltres, però no la natura. Quina olor suggereix una pintura? Química, art i pedagogia' mostra una manera insòlita i original de mirar l’art a través de l’olor.
Per més informació sobre l'exposició col·lectiva #universfemeni a Espai Cavallers Gallery
Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles