Artistes / Tatiana Blanqué

Tatiana Blanqué

L'artista Tatiana Blanqué és una artista plàstica nascuda a Barcelona (Sant Cugat de Vallès, 1971).

Espai Cavallers Gallery

Llicenciada en Belles Arts per l'Acadèmia Sant Jordi (UB). Amb una trajectòria de gairebé dues dècades dedicada per complet a la seva vocació. Ha obtingut una projecció tant nacional com internacional. Ha exposat en ciutats com Roma, Nova York, Amsterdam, París i Andorra la Vella, així com a Barcelona, ​​Girona, Lleida, Valencia, Pamplona, ​​Bilbao i Madrid.

Descendent d'una família relacionada amb el món de la moda, la fotografia i el disseny durant diverses generacions. Tatiana ha estat lligada a el món de la pintura des de molt jove. Aquesta passió per la creativitat ha marcat tota la seva carrera artística, de la mateixa manera que la recerca d'una raó de ser. Ha estat reflectida en cadascuna de les seves col·leccions des de les primeres exposicions a la fi dels anys 90.

L'artista ens explica:

"La meva necessitat de trobar sempre una sortida i la meva insistència, en comprendre com el nostre entorn pot afectar-nos tan directament i nosaltres a ell, han estat i segueixen sent el meu motor. Vull trobar l'autenticitat en la nostra realitat, sigui la que sigui, m'agrada com i de quina manera ens reflectim en els miralls i com la nostra pròpia ombra delimita la nostra raó de ser. M'agrada triar petits trossos de realitat i tancar-los en espais geomètricament perfectes, encara que transparents, per gaudir-los i controlar-los. M’agrada que la natura sigui el filtre per poder, alhora, reivindicar la extrema necessitat que hi ha en protegir i respectar el que ens ha donat i sempre ens donarà la vida, la natura "

Obra

Coherent en el seu treball i conceptualització, concep l'art com una necessitat d'expressar les seves emocions i sentiments. Com una plataforma des d'on dialogar sobre la consciència actual. Amb la convicció que l'art i la natura estan units per llaços indestructibles, la seva filosofia de treball ret homenatge a la importància de la senzillesa, l'orgànic, el natural i, sobretot, l'autèntic.

Tatiana Blanqué també ens diu:

"La natura, que és directament part de la meva vida, m'ofereix l'oportunitat d'entrar en els meus pensaments. La seva puresa, la seva nuesa, la seva diversitat, el seu desordenat ordre, el seu silenci semi-sorollòs, la seva sensació de solitud col·lectiva, les seves llums i les seves ombres ... Tot això, en contrast amb el intemporal llenç en blanc, explicant el que cadascú vulgui llegir . Conjunts personals, veritables, silenciosos, meus i teus".

L'arbre i la terra que trepitgem, en un context sense límit temporal, defineixen el treball actual de Tatiana Blanqué i transmeten la seva inquietud per evitar que el paisatge natural desaparegui. El projecte artístic de la Tatiana Blanqué, adquireix d'aquesta manera, el caràcter d'ideari reivindicatiu: "l'hàbitat natural ha de seguir guiant-nos i acompanyant-nos, no podem deixar que es quedi enrere a causa de la mà de l'home".

CONCURSOS I SELECCIONS

• Seleccionada pel Concurs Internacional de Música MARIA CANALS per a la realització de la 65a Convocatòria de l'Cartell de la mateixa. (2019). Seleccionada pel Gremi de Galeristes de Catalunya per ArtMadrid (Edició de Catàleg) 2010. Seleccionada per a un projecte d'immersió artística, a l'Institut de Psicologia, Fundació Collserola. (2019)

• Seleccionada per a l'exposició de "Jove artistes Catalans a Nova York" per la Generalitat de Catalunya, 2003.

• Seleccionada per al 47 "Saló Europeu de Joves Creadors de Montrouge". Itinerant: França-Espanya-Portugal, 2002. Finalista en el concurs d'Arts Plàstiques Àngel Gelabert. "Casal Solleric" de Palma de Mallorca.

• Seleccionada com a artista estrangera per a la Primavera Romana d'Art Contemporani de Roma, Galeria II Narcís, 2002, Itàlia.

EXPOSICIONS INDIVIDUALS I PROJECTES

Galeria Art Enllà, Barcelona, (2021). Galeria Alba Cabrera, València. (2020). Foyer Palau de la Música Catalana, Barcelona. Febrer, Galeria Anquins, Reus, Catalunya. (2019). Galeria Santiago Rusiñol, Sant Cugat de Vallès, Bcn. Galeria Ormolú, Pamplona "El que amaguen els arbres, antropologies naturals. (2018).

EXPOSICIONS COL·LECTIVES

· 2020 Col·lectiva " Univers Femení" a la Galeria Espai Cavallers, LLeidaCol·lectiva a la Galeria Beauchamp, Canadà-Quebec. (2020). Sala Nonell, Barcelona, ​​col·lectiva gran format. (2019). Comissariat i participació WHITE SUMMER & Consciències naturals, prenent consciència, Pals-Girona. • 2017 Agost, Comissariat i participació WHITE SUMMER & Consciències naturals, Pals-Girona. (2018).

Per a més informació de Belles Arts Tatiana Blanqué a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles