Media / El taller de l'artista / Gregorio Iglesias
TALLER GREGORIO

Gregorio Iglesias

Visitem el taller del artista Gregorio Iglesias, Borges Blanques, Lleida.

Espai Cavallers Gallery

Les seves obres són quasi sempre marcades per les seves pròpies sensacions, que plasma amb un traç ferm amb el seu pinzell. La seva tècnica és marcadament gestual i es mou entre la figuració i l’abstracció.

Així, el seu llenguatge no es pot separar de les seves vivències, ja que és un artista intrínsecament emocional. A qui li interessa l’experiència constant, les novetats i les emocions que li atorguen els seus viatges i el seu dia a dia. Les seves obres són quasi sempre marcades per les seves pròpies sensacions.

Cada sèrie d’obres porta a l’espectador a sentir tot un cúmul de sensacions i sentiments diferents i universals.

Tal com en diu el crític d’art Josep Miquel Garcia “Gregorio Iglesias és d’aquells pintors pels quals l’Art és un sistema de vida. No existeix un altre argument per enfrontar el dia a dia que la necessitat de pintar, d’entrar al taller i disposar les superfícies de les teles i els papers per expressar-se. És, així, una obra que brolla del fons d’un ésser avocat al viure indefugiblement agermanat a la seva producció artística. Ja va ser així des dels seus inicis, i ho continua sent ara amb l’acumulació de l’experiència i del temps passat.

Amb aquests fonaments, la seva obra tracta d’ell mateix, és com un autoretrat constant… Els seus paisatges i les seves inquietuds, i la seva visió del món, són moltes vegades monocromes, o lleugerament tintades de colors. Quan representa les oliveres garriguenques semblen homes plantats, i quan s’allibera dels seus somnis fa siluetes dels personatges que visiona, formes humanes que ens aclaparen amb la seva negror o que ens donen una mà paternal. Aquest és el seu abecedari, el gest i la condició humana.”

Per a més informació sobre el artista Gregorio Iglesias, a Espai Cavallers Gallery Lleida.