Artistes / Gregorio Iglesias Mayo

Gregorio Iglesias Mayo

Gregorio_iglesias
Gregorio Iglesias Mayo, es formà a Lleida, i aviat va donar a conèixer la seva obra a París on triomfà amb l'obra Com a gos mullat.

Espai Cavallers Gallery

Al Gregorio, sempre compromès amb la pintura, alguns crítics l'han definit com a existencialista o neoexpressionista. I lligat a un sentiment agredolç que produeix la necessitat de pintar o sentir-se part de la pintura.

Així, la seva obra no es pot separar de les seves vivències, ja que és un artista intrínsecament emocional. A qui li interessa l'experiència constant, les novetats i les emocions que li atorguen els seus viatges i el seu dia a dia.

Obra

Les seves obres, són quasi sempre marcades per les seves pròpies sensacions, que plasma amb un traç ferm del seu pinzell a la seva obra. La seva tècnica és marcadament gestual i es mou entre la figuració i l'abstracció.
Cada sèrie d'obres, porta a l'espectador a sentir tot un cúmul de sensacions i sentiments diferents i universals.

Un dels seus darrers grans projectes, és la creació d'un monumental llenç de 400 metres quadrats, que s'exposa a la sala de turbines de l'antiga fàbrica de maquinària bèl·lica, de Peenemünde.

En aquest lloc es dissenyaven i fabricaven els prototipus de maquinària bèl·lica hitleriana. A costa del treball forçat de milers de presoners en condicions extremes, esclaus. Avui en dia, Peenemünde és un museu d'història que vol servir a la cultura de la pau mundial.

Gregorio Iglesias Mayo, amb aquesta obra volia reescriure el passat cruel d'acord amb les seves paraules: "imprimir la història que em transmetien els objectes que m'anava trobant"

Ja l'any 2013 aquesta artista va pintar al mig del camí de La Vinya dels Artistes l'obra "Entre el Cel i la Terra". Un impressionant mural de 60 metros i 5 metres i mig d'ample creat diàriament durant quasi dos mesos a l'aire lliure pintant de nit i de dia. Sota les inclemències del temps, subjecte també a les interaccions del treball del camp i els relleus del terreny. El resultat és una obra titànica, completament lligada al territori de Les Garrigues, amb fortes notes oníriques i d'un gran simbolisme personal.

Altres sèries seves són: els gossos, els paisatges de les Garrigues, l'interior dels metros de París que n'evoca a un túnel de la vida, les llibreries. El seu llenguatge particular sempre referència als grans mestres a qui sempre ret homenatge.

Per a més informació de la Pintora Gregorio Iglesias Mayo a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles