Exposicions / Al·legoria de la forma

Al·legoria de la forma

Del 9 de Novembre al 9 de Desembre de 2021

El vinent 9 de novembre s’inaugura Al·legoria de la forma. Una exposició col·lectiva a vuit mans, amb els artistes Jordi Bresolí, Marta Fabregas, Pep Fajardo i Gregorio Iglesias. Espai Cavallers Gallery L’art occidental ha estat, des del Renaixement fins a mitjan segle XIX, sotmès a la lògica de la perspectiva. A la fi de segle XIX molts artistes […] llegir més

Descripció

El vinent 9 de novembre s'inaugura Al·legoria de la forma. Una exposició col·lectiva a vuit mans, amb els artistes Jordi Bresolí, Marta Fabregas, Pep FajardoGregorio Iglesias.

Espai Cavallers Gallery

L'art occidental ha estat, des del Renaixement fins a mitjan segle XIX, sotmès a la lògica de la perspectiva. A la fi de segle XIX molts artistes van sentir la necessitat de crear un nou tipus d'art que assumiria els canvis fonamentals que s'estaven produint en tecnologia, ciències i filosofia.

Segons Kandinski "qualsevol representació figurativa perjudica la resposta de l'ànima amb la qual cosa l'artista ha d'expressar-se sense fer cap referència a la naturalesa", en canvi, molts d'altres opinen que "perdre la figuració és perdre l'essència de l'art, que va començar buscant des dels seus inicis la perpetuació del nostre medi, o de nosaltres mateixos".

"Al·legoria de la forma" ens porta a dos artistes en un vessant més figuratiu (MartaFàbregas i Gregorio Iglesias) i dos artistes inspirats en un llenguatge més abstracte (Jordi Bresolí i Pep Fajardo) on es pretén obrir un debat visual entre aquestes dues lectures, l'art figuratiu i l'abstracció. Intentant abocar-nos sobre l'òptica de quines sinergies s'originen entre aquests dos diàlegs i quines connexions es poden establir entre ells; i preguntar-nos al mateix temps entre quin espai o espais resideix l'essència de la forma.

 

La mostra es podrà visitar fins al 6 de desembre.

 

Per a més informació sobre l'exposició Al·legoria de la forma, a Galeria Espai Cavallers.

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles