Media / Notícies / Treure’s les ulleres de rosa per TVLleida

Treure’s les ulleres de rosa per TVLleida

El dia 11 de març, es va emetre l’exposició col·lectiva, Treure’s les ulleres de rosa per TVLleida

Espai Cavallers Gallery

 

La mostra es podrà visitar fins el dia 8 d’abril del 2023

El dolç beuratge de l’amor romàntic, anem prenent-lo glop a glop des de la infantesa, i se’ns presenta en diverses formes.

És subtil la manera en què aquest missatge s’insereix en l’imaginari col·lectiu.

Els grans clàssics del cinema i de la cultura en general, ens ofereixen un repertori ampli d’històries d’amor basades en la desigualtat.

Ens presenten personatges masculins plens de personalitat i en contrapartida les aparicions femenines són escasses i més preocupades en captar el seu desig que en desenvolupar el seu propi.

Alhora a les dones se’ns educa per a ser servicials, bones nenes, alçar poc la veu i en el fet d’ocupar poc espai públic. També els nostres cossos són objecte d’indicacions des de la sortida del ventre matern, donant així a entendre la poca voluntat en decidir sobre nosaltres mateixes.

Creant així el brou ideal perquè s’assenyali a qui rep l’agressió en comptes de l’agressor, donant així a entendre que hi ha quelcom erroni en la manera d’actuar de qui ha sigut agredida.

Potser és agosarat culpar a aquest tipus d’amor com a causa exclusiva de la violència envers les dones, no obstant si podem afirmar la utilitat que hi han trobat alguns prínceps blaus en aprofitar la confiança per exercir abús o violència després d’encaixar el peu en la sabata de vidre.

Treure’s les ulleres rosa és un gest metafòric de mirar la realitat sense disfresses. Fa referència a la necessitat de canviar el discurs social per millorar la detecció, prevenció i acompanyament en casos d’abús.

Artistes participants:

Sònia Alins, Cristina Blanch, Tatiana Blanqué, Laura Bofill, Miriam Fuentes, Elsa Garate, Olivia Mae Pendergast, Nuria Meseguer,  Teresa Riba, Inés Valls Fortuny.

Podeu veure el reportatge Treure’s les ulleres de rosa per TVLleida  clícant aquí.

Espai Cavallers Gallery