Exposicions / Octubre – Gregorio Iglesias Mayo

Octubre – Gregorio Iglesias Mayo

Del 3 de Octubre al 3 de Novembre de 2020

Inauguració 3 d’octubre a les 19 i a les 20 hores

Cloenda el dia 3 de noviembre

EXPOSICIÓ INDIVIDUAL OCTUBRE DE GREGORIO IGLESIAS MAYO Després de deu anys, aquest mes d’octubre torna l’artista Gregorio Iglesias Mayo a Espai Cavallers Gallery. Amb una exposició individual, que tindrà com a títol Octubre. L’artista Gregorio Iglesias Mayo, que es formà a Lleida, ja l’any 2000 va donar a conèixer la seva obra a París on […] llegir més

Descripció

EXPOSICIÓ INDIVIDUAL OCTUBRE DE GREGORIO IGLESIAS MAYO

Després de deu anys, aquest mes d'octubre torna l'artista Gregorio Iglesias Mayo a Espai Cavallers Gallery. Amb una exposició individual, que tindrà com a títol Octubre.

L'artista Gregorio Iglesias Mayo, que es formà a Lleida, ja l'any 2000 va donar a conèixer la seva obra a París on triomfà amb l'obra Com a gos mullat. Al Gregorio, sempre compromès amb la pintura, alguns crítics l'han definit com a existencialista o neoexpressionista. Lligat a un sentiment agredolç que produeix la necessitat de pintar o sentir-se part de la pintura.

Així, la seva obra no es pot separar de les seves vivències. Ja que és un artista intrínsecament emocional. A qui li interessa l'experiència constant, les novetats i les emocions que li atorguen els seus viatges i el seu dia a dia. Les seves obres són quasi sempre marcades per les seves pròpies sensacions. Que plasma amb un traç ferm del seu pinzell a la seva obra. La seva tècnica és marcadament gestual i es mou entre la figuració i l'abstracció.

Cada sèrie d'obres porta a l'espectador a sentir tot un cúmul de sensacions i sentiments diferents i universals.

Darrers projectes

A més, un dels seus darrers grans projectes, és la creació d'un monumental llenç de 400 metres quadrats. Que s'exposa a la sala de turbines de l'antiga fàbrica de maquinària bèl·lica de Peenemünde. En aquest lloc, es dissenyaven i fabricaven els prototipus de maquinària bèl·lica hitleriana, a costa del treball forçat de milers de presoners en condicions extremes.

Avui en dia, Peenemünde és un museu d'història que vol servir a la cultura de la pau mundial. Amb aquesta obra volia reescriure el passat cruel, és a dir, segons les seves paraules:

"Imprimir la història que em transmetien els objectes que m'anava trobant".

Angela Merkel va visitar aquesta obra i va ser convidat a l'Ambaixada espanyola d'Alemanya.

L'exposició Octubre estarà disponible a partir del 3 d'octubre de 2020, fins el 3 de novembre de 2020.

A Espai Cavallers Gallery Lleida.

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles