Exposicions / Les somiants

Les somiants

Del 8 al 29 de Març de 2014

Espai Cavallers Gallery presenta l’exposició Les somiants, de les artistes Sonia Alins i Mentxu Fernández. Un univers oníric ple de poesia gràfica, on la dona s’alça com a protagonista absoluta. SÒNIA ALINS Artista lleidatana. Llicenciada en Belles Arts l’any 1997. L’artista desenvolupa un treball en tintes i aquarel·la, amb el qual construeix escenaris carregats d’una atmosfera metafòrica i surrealista. Ha […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery presenta l'exposició Les somiants, de les artistes Sonia Alins i Mentxu Fernández. Un univers oníric ple de poesia gràfica, on la dona s'alça com a protagonista absoluta.

SÒNIA ALINS

Artista lleidatana. Llicenciada en Belles Arts l'any 1997. L'artista desenvolupa un treball en tintes i aquarel·la, amb el qual construeix escenaris carregats d'una atmosfera metafòrica i surrealista.

Ha desenvolupat durant quinze anys una intensa trajectòria professional en el món de la il·lustració. Amb clients de l'àmbit de l'edició com Grupo Anaya, Santillana educaciónPearson Educación, Cambridge University PressEdelvives, Casals, Edebé o Vicens Vives, empreses com Custo Barcelona, Vodafone, Gas Natural o Educa Borras. També en revistes com Los LunnisEscuela de princesas, Clara, ElleVanidadPaisajes.

Sonia Alins és premi Junceda al millor àlbum infantil publicat a Catalunya el 2011 per La princesa i el drac (Parramón Edicions). També premi Junceda 2013 al millor projecte educatiu per les seves col·laboracions amb l'acadèmia d'art Artspire de Shanghai (Xina).

Alins ilustración va ser guardonada amb el primer premi Seinfo a la millor iniciativa empresarial desenvolupada per una dona a la Comunitat de Madrid durant l'any 2000.

MENTXU FERNÁNDEZ RÍO

Artista llicenciada en Belles Arts per la UPV (Universitat del País Basc).

Comença la seva trajectòria artística el 2000 dins del col·lectiu Eskerraldea Plastika. De forma individual exposa a la galeria bilbaïna de Juan Manuel Lumbreras. Posteriorment crea la marca Menchumenchu. Desenvolupa diferents col·leccions de bosses confeccionades amb material reciclat per a diferents festivals de música com FIB Benicàssim, Jazz Vitòria, Azkena Rock i Viña Rock.

En els últims anys la seva trajectòria professional ha estat lligada al cinema, on ha dirigit el curtmetratge "Algo de la abuela Rosa" premi del públic al Festival Qué bello es vivir de l'associació Cinemanet. En les creacions de Mentxu Fernández els cossos dormen i s'abandonen al somni, posant en escena els seus desitjos i les seves pors. Captats amb subtils traços de carbó i acompanyats de composicions poètiques creades especialment per a cada peça per poetes de gran prestigi.

La mostra es podrà visitar del 8 al 29 de març per a més a Espai Cavallers Gallery de Lleida.

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.