Artistes / Sonia Alins

Sonia Alins

Sonia Alins
L'artista Sonia Alins, va neixer a Lleida el 1974.  És una artista plàstica i il·lustradora. Llicenciada en Belles Arts (Salamanca).

Espai Cavallers Gallery

Il·lustradora i artista centrada en la creació d'obres d'art on el dibuix va més enllà de les dues dimensions, amb collages fets de capes transparents i altres materials, que troben inspiració en l'art d'Yves Klein i les peces tridimensionals de Joseph Cornell.

Amb una personalitat artística a mig camí entre el surrealisme i el Romanticisme, les protagonistes de les obres d'art de Sonia són gairebé exclusivament dones i ens connecten amb l'iconografia femenina de l'època romàntica, com les odalisques d'Ingres o l'Ophelia de John Everett Millais, el moviment art déco (Tamara de Lempicka) o el simbolisme de Gustav Klimt.

La seva sèrie Dones d'Aigua, és una sèrie de collages subtils i delicats que contenen figures molt expressives, que emergeixen d'un medi aquàtic indefinit. Sonia Alins explora, de manera especial i suggerent, conceptes com el surrealisme, la poesia visual i el feminisme.

L'artista també juga amb la idea de transparència i desenfocament, establint diferents nivells de percepció i aportant profunditat a les peces. Gràcies a una combinació planificada i minimalista de materials. Amb aquest procés creatiu, Sonia Alins genera atmosferes etèries de forma minimalista.

D'altra banda, l'artista Sonia Alins rep encàrrecs procedents d'empreses, per a la realització d'obres que posteriorment seran publicades en revistes, en campanyes publicitàries i altres suports. Les obres i il·lustracions de Sonia s'han publicat a Espanya, Itàlia, Estats Units, Japó, Regne Unit, Alemanya i Escòcia.

EXPOSICIONS INDIVIDUALS

“Mar interior”, galeria d’art Échale Guindas, Madrid/Espanya. (2020). “Emerging dreams”, galeria d’art Espai 31-33, Lleida/Espanya. (2019). "Somnis emergents", Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega, Lleida/Espanya. (2018).

EXPOSICIONS COL·LECTIVES

L'artista Sonia Alins ha participat en diverses exposicions col·lectives durant la seva carrera artística, aquestes son un exemple:

2021, “Univers Femení”, galeria d’art Espai Cavallers 31-33, Lleida/Espanya. “London-Kyoto Art Award 2019”, East West Art Link, La Galleria Pall Mall, London/UK. (2019). “Illustrators 61 annual competition", The Museum of Illustration, New York/USA. (2019).

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Award of Excellence, Communication Arts 2021 Illustration Annual, CA, California/USA.(2021). Award of Excellence, Communication Arts Illustration Annual, CA, California/USA. (2019). Guanyadora de “The Zealous Stories: Illustration”, Zealous plataforma online, London/UK. (2019). Gold Award (Design Lotus: categoria il·lustració) i Silver Award (Print Craft Lotus. Categoria: millor ús d'il·lustració). ADFEST 2019. Bangkok/Thailand.(2019). Tercer lloc (Original category), London-Kyoto FAPDA 2019, East West Art Link, London,UK. (2018). Seleccionada, World illustration Awards 2018, The AOI, London/UK. (2018)

ESDEVENIMENTS

Subhasta de dues obres d'art. 23 de Juliol, Xangai Children 's Foundation, Yuehu Museum of Art, SHANGHAI / XINA. (2016).

Per a més informació de artista plàstica i il·lustradora a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles