Fugitius

Artista
Jordi Prenafeta

Exposició:
Art de frontera

Característiques principals

Descripció de l'obra

L'obra gràfica Fugitius de l'artista i poeta Jordi Prenafeta.

Mides impressió: 30 x 21 cm. Impressió digital sobre paper artesà. Any: 2017.

Galeria Espai Cavallers.

 

Art de frontera és la primera exposició individual de l’artista i escriptor lleidatà Jordi Prenafeta, que, a través la poesia visual, els versos, la música, la instal·lació i el vídeo, proposa una reflexió polièdrica sobre les fronteres polítiques, físiques i mentals que ens empresonen.

És una sèrie gràfica de poemes visuals sobre el drama fronterer, en els quals, mitjançant la tipografia i el collage digital, exploro les possibilitats semàntiques subversives de la concatenació dels caràcters de la creu i la ratlla com a representació icònica i convencional de les fronteres polítiques en els mapes, amb el propòsit d’oferir una reflexió alhora lúdica i transcendent sobre les absurdes limitacions i contradiccions inherents a tota frontera física o mental.

Frontera és un terme que designa un terme, és a dir, un mot que designa un límit, una línia imaginària on pretesament s'acaba alguna cosa. Però les coses mai no s'acaben tan fàcilment com traçant-hi una ratlla a sobre.

En realitat passa justament el contrari: una frontera és sempre el lloc on alguna cosa comença. I comença no pas del límit ençà o enllà, sinó en el límit mateix. Perquè tot límit és un repte de superació, i tota frontera és una invitació a travessar-la.

 

Per a més informació de l'obra Fugitius de l'artista Jordi Prenafeta, a Espai Cavallers.

 

Biografia de l'artista

Jordi Prenafeta

Jordi Prenafeta, d’origen i amb residència a Lleida. Galeria Espai Cavallers.

Artista i poeta.

Filologia catalana. UDL

Teoria de la literatura i literatura comparada. UAB

 

Pertany a la generació de poetes que ens van estrenar recitant al bar L’Horiginal de Barcelona, on va néixer el seu primer espectacle ´Poeta i pelacanyes

El trobareu recitant en escenaris però també en places i carrers, en petits festivals però també bars, casals populars, actes reivindicatius, esdeveniments socials, exposicions d’art i activitats culturals.

El 2014 va guanyar diversos cops el Poetry Slam de Lleida i el 2019 es va endur el guardó al millor poema original al I Premi de Recitació Poètica del Segrià (altres em recordareu pel poema «Dictadura»). Amb tot, una quinzena d’antologies de poesia i de narrativa recullen textos i músics de la talla de David Esterri, Jordi Viladomat i Sissa Viva amb qui ha musicat poemes.

 

Obra visual: encolatges, fotografia i, sobretot, poesia visual.

 

Ha participat amb fotos i poemes visuals en algunes exposicions col·lectives, i ha col·laborat amb obra gràfica i literària en diverses revistes, diaris i publicacions.

 

Art de frontera és la primera exposició individual de l’artista i escriptor lleidatà Jordi Prenafeta, que, a través la poesia visual, els versos, la música, la instal·lació i el vídeo, proposa una reflexió polièdrica sobre les fronteres polítiques, físiques i mentals que ens empresonen.

 

Per a més informació de l’artista Jordi Prenafeta, a Galeria Espai Cavallers.

 

Llegir més