Exposicions / Figures

Figures

Del 20 de Abril al 18 de Maig de 2018

Espai Cavallers Gallery inaugura el proper 20 d’abril Figures, una trentena d’obres de l’artista Víctor P. Pallarés. Un conjunt d’obres elaborades els últims dos anys, que defineix d’aquesta manera: “m’agrada moltíssim pintar o fer escenes quotidianes, com una persona asseguda en una cadira, ho faig amb una pinzellada ràpida i més aviat abstracta“ En Víctor P. Pallarés […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery inaugura el proper 20 d'abril Figures, una trentena d'obres de l'artista Víctor P. Pallarés. Un conjunt d'obres elaborades els últims dos anys, que defineix d'aquesta manera: "m'agrada moltíssim pintar o fer escenes quotidianes, com una persona asseguda en una cadira, ho faig amb una pinzellada ràpida i més aviat abstracta"

En Víctor P. Pallarés ha aportat al món de l'art, una visió personal del món de l'abstracció. Amb un cert component expressiu hereu dels seus contactes privilegiats amb un dels mestres de l'art català del segle XX com Josep Maria de Sucre. També s'observa una tendència expressionista, que si bé mostra una certa ingenuïtat i innocència, també s'hi observa una intensa preocupació per la construcció i l'ordre compositiu, així com les gammes cromàtiques.

També cal destacar el seu treball en les diferents tècniques del gravat. En aquest sentit cal destacar la seva vessant com a pintor-gravador català, ja que va realitzar una aportació singular a la cristal·lització de les noves vies expressives de l'avantguarda, a partir del suport tradicional de les tècniques d'estampació.

TRAJECTÒRIA:
Becat pel Centre Maillol de l'Institut Francès, residí temporades a París entre el 1950 i el 1958. El 1964 s'integrà al Grup Cogul. Influït per l'action-painting. Qualificà la seva pintura d'expressionista abstracta i sobresortí sobretot en el gravat i els murals. Entre els quals destaquen el de la Paeria de Lleida, el del Palau de la Diputació de Lleida i el de l'església del Carme.

Exposà a Lleida, Barcelona, València, Saragossa, Madrid, Màlaga, Lausana, Florència, T'aipei, Buenos Aires i São Paulo, entre altres ciutats, i també a la cinquena biennal de São Paulo i a la tercera d'Alexandria.

L'exposició Figures es podra visitar fins el 20 de maig a Espai Cavallers Gallery Lleida.

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles