Artistes / Víctor Pérez i Pallarès

Víctor Pérez i Pallarès

victor
Víctor Pérez i Pallarès (Lleida, 24 de maig 1933 - Lleida 4 juliol de 2018)

Espai Cavallers Gallery

Llicenciat en Belles Arts, fou deixeble de Teodoro Miciano, Antoni Ollé i Pinell i Francesc Labarta. Va realitzar nombroses exposicions individuals i col·lectives de gravat i pintura. Així com pintures murals, en diversos edificis civils i religiosos tant de Catalunya com de l'Arago.

 

La trajectòria artística de Pérez Pallarés, va començar a aquesta ciutat. Va cursar els estudis de Belles Arts. Més endavant es va traslladar a Barcelona, on va participar activament en la vida cultural i artística del moment. Va rebre diversos premis i reconeixements. Després d'ampliar els seus estudis a París, i d'haver exposat en festivals d'àmbit tant nacional com internacional, es va dedicar durant més de 20 anys a l'ensenyament. La mostra dels seus esbossos, permetrà al visitant conèixer el procés de creació de l'obra d'aquest pintor expressionista, auster i verídic, considerat un dels principals representants de l'informalisme català.

 

Trajectòria:

Becat pel Centre Maillol de l’Institut Francès, residí temporades a París entre el 1950 i el 1958. El 1964 s’integrà al Grup Cogul. Influït per l’action-painting. Qualificà la seva pintura d’expressionista abstracta i sobresortí sobretot en el gravat i els murals. Entre els quals destaquen el de la Paeria de Lleida, el del Palau de la Diputació de Lleida i el de l’església del Carme.

 

Exposà a Lleida, Barcelona, València, Saragossa, Madrid, Màlaga, Lausana, Florència, T’aipei, Buenos Aires i São Paulo, entre altres ciutats, i també a la cinquena biennal de São Paulo i a la tercera d’Alexandria.

 

Fou també docent al Col·legi Episcopal de Lleida, que el 2015 li dedicà l’aula del batxillerat artístic del centre, i director del Museu Morera de Lleida (1975-83). Entre els reconeixements rebuts, destaquen el primer premi de gravat de l’Escola d’Arts i Oficis (Llotja) de Barcelona (1955). El premi Watteau de gravat, atorgat pel govern francès (1958). El premi de pintura Medalla Morera de Lleida (els anys 1963 i 1973) i la Medalla al mèrit cultural de l’Ajuntament de Lleida (2015).

 

Per a més informació sobre l'artista Víctor Pérez i Pallarès a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles