Exposicions / Treure’s les ulleres de rosa

Treure’s les ulleres de rosa

Del 7 de Març al 8 de Abril de 2023

Exposició col·lectiva Treure’s les ulleres de rosa del 7 de març al 8 d’abril de 2023 Inaguració dia 7 de març a les 19:30h Espai Cavallers Gallery El dolç beuratge de l’amor romàntic, anem prenent-lo glop a glop des de la infantesa, i se’ns presenta en diverses formes. És subtil la manera en què aquest missatge […] llegir més

Descripció

Exposició col·lectiva Treure's les ulleres de rosa del 7 de març al 8 d'abril de 2023

Inaguració dia 7 de març a les 19:30h

Espai Cavallers Gallery


El dolç beuratge de l'amor romàntic, anem prenent-lo glop a glop des de la infantesa, i se'ns presenta en diverses formes.

És subtil la manera en què aquest missatge s'insereix en l'imaginari col·lectiu.

Els grans clàssics del cinema i de la cultura en general, ens ofereixen un repertori ampli d'històries d'amor basades en la desigualtat.

Ens presenten personatges masculins plens de personalitat i en contrapartida les aparicions femenines són escasses i més preocupades en captar el seu desig que en desenvolupar el seu propi.

Alhora a les dones se'ns educa per a ser servicials, bones nenes, alçar poc la veu i en el fet d'ocupar poc espai públic. També els nostres cossos són objecte d'indicacions des de la sortida del ventre matern, donant així a entendre la poca voluntat en decidir sobre nosaltres mateixes.

Creant així el brou ideal perquè s'assenyali a qui rep l'agressió en comptes de l'agressor, donant així a entendre que hi ha quelcom erroni en la manera d'actuar de qui ha sigut agredida.


Potser és agosarat culpar a aquest tipus d'amor com a causa exclusiva de la violència envers les dones, no obstant si podem afirmar la utilitat que hi han trobat alguns prínceps blaus en aprofitar la confiança per exercir abús o violència després d'encaixar el peu en la sabata de vidre.

Treure's les ulleres rosa és un gest metafòric de mirar la realitat sense disfresses. Fa referència a la necessitat de canviar el discurs social per millorar la detecció, prevenció i acompanyament en casos d'abús.

La lluita incansable dels moviments feministes i de les mateixes víctimes, han contribuït a fer visible l'invisible, davant d'una societat encara mancada d'eines efectives per realitzar l'aixopluc adequat.

També hem vist com l'art i la cultura han exercit un paper fonamental en donar veu a les dones, una veu clara i nítida lluny dels sensacionalismes, aportant al col·lectiu informació valuosa per millorar aquesta situació.

Les diferents artistes ens ofereixen un diàleg per mitjà de les seves obres, ajudant a trobar aquesta nova visió, plena de valentia i generositat.

Text: Miriam Fuentes

 

 

Artistes participants:

Sònia Alins, Cristina Blanch, Tatiana Blanqué, Laura Bofill, Miriam Fuentes, Elsa Garate, Olivia Mae Pendergast, Nuria Meseguer,  Teresa Riba, Inés Valls Fortuny.

Per més informació sobre l'exposició Treure's les ulleres de rosa a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles