Exposicions / Representacions

Representacions

Del 3 de Setembre al 3 de Octubre de 2016

Espai Cavallers Gallery inaugura el 3 de setembre l’exposició Representacions. Es podran veure obres de les artistes Mentxu Fernández i Eva Agasa. MENTXU FERNÁNDEZ Artista de Bilbao que en l’obra que mostra en aquesta exposició representa i treballa les figures femenines des d’universos onírics. Representen emocions com; la ira, la tristesa, l’obsessió… fixant-les en gammes cromàtiques molt definides. La força de les […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery inaugura el 3 de setembre l'exposició Representacions. Es podran veure obres de les artistes Mentxu Fernández i Eva Agasa.

MENTXU FERNÁNDEZ

Artista de Bilbao que en l'obra que mostra en aquesta exposició representa i treballa les figures femenines des d'universos onírics. Representen emocions com; la ira, la tristesa, l'obsessió... fixant-les en gammes cromàtiques molt definides. La força de les mirades concentren l'energia dels seus personatges.

EVA AGASA

Les fotografies familiars privades i anònimes m'han servit per a reflexionar al voltant del poder d'evocació de la imatge impresa en qui la contempla. La meva reflexió s'apropa a allò que Marianne Hirsch va denominar Postmemòria. Escenes de vida privada que apareixen en les velles fotografies comprades en mercats i antiquaris i de les que desconec la seva història real.

Aquestes escenes de vida privada parlen de passat i de família, d'allò que tenim en comú i commou a tots. En les meves pintures pretenc captar l'instant en el qual les fotos ens transporten al passat, quan després de veure-les tanquem els ulls conservant en la retina la imatge amb les formes ja diluïdes i els colors sintetitzats.

Aquest flash produït pel cervell que ens acompanyarà per sempre. L'essència d'un instant no viscut que hem fet nostre.

La meva reflexió aborda també la història i moment actual de la fotografia privada. Des de fa temps se li dóna valor documental a la fotografia periodística i professional, però les fotos que les famílies atresoren a les seves cases acaben desapareixent quan les famílies desapareixen.

El fet de mirar enrere en l'àmbit domèstic permet mostrar una part de la història desconeguda fora de la mateixa família. Aquesta part de la història explica el paper que les dones han tingut en la construcció de la nostra societat des de-de l'anonimat...).

Les fotos impreses no són només un instant captat, són objectes reals que, amb sort, porten pistes que ens apropen al seu moment de creació. Busca aquestes pistes en les fotos de desconeguts que adquireix perquè li permeten apropar-se una mica a la història real. a

La mostra es podrà visitar fins al 3 d'octubre. Per a més informació sobre l'exposició Representacions a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.