Exposicions / Projecte Mauri

Projecte Mauri

Del 11 de Octubre al 26 de Novembre de 2022

L’exposició col.lectiva Projecte Mauri Mostra del 11 d’octubre al 26 de novembre del 2022 a Espai Cavallers Gallery   Jesús Mauri, (1956-2018), ha estat un dels referents de la pintura lleidatana. Format a l’ Escola de Belles Arts Sant Jordi, de Barcelona, va ser un dels impulsors de l’Escola de Belles Arts de Lleida. La […] llegir més

Descripció

L'exposició col.lectiva Projecte Mauri

Mostra del 11 d'octubre al 26 de novembre del 2022 a Espai Cavallers Gallery

 

Jesús Mauri, (1956-2018), ha estat un dels referents de la pintura lleidatana.

Format a l' Escola de Belles Arts Sant Jordi, de Barcelona, va ser un dels impulsors de l'Escola de Belles Arts de Lleida.

La seva creació artística es va centrar en les disciplines de pintura, dibuix i gravat. La seva obra minimalista va posar el focus en la matèria, les textures i les superfícies.

L’any 1981va fer una exposició individual a la Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb el títol Algunes anotacions sobre el pla.

Una altra de les mostres va ser l’any 1982 a l’Ereta Taller, Retalls d’espai, on exposà 9 obres pictòriques que qüestionaven els llindars del quadre, amb suports especials, bastidors irregulars i pigments propis, que donaven unes textures d’estuc a les seves pintures

Més endavant participà a una mostra col·lectiva a la galeria Cop d’Ull, i a la Mostra d’Art 82 que es va instal·lar al Col·legi d’Arquitectes de Lleida.

La Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs presentà l’any 2013 la seva darrera mostra: Dibuixar un punt. Amb aquest projecte pretenia transformar en sensacions pictòriques records i definicions del paisatge, d’un paisatge imaginat o visitat, del qual restaven en la memòria sensacions que es traslladaven al territori de la pintura.

Als mesos d’octubre i novembre de la tardor d’enguany, l’Espai Cavallers Gallery amb l’organització de la exposició “Projecte Mauri” pretén recordar la trajectòria artística de l’artista Jesús Mauri, en un projecte conjunt amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Universitat de Lleida.
La selecció dels artistes per a aquesta exposició es remunta a l’any 2008. A la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social es va promoure la idea d'anar construint un fons d'art propi de la Facultat, amb la finalitat de crear un espai d'investigació de cada un dels artistes.

Per això es va crear una comissió de professorat expert on participava el mateix professor Jesús Mauri.

Aquest Fons és va anar consolidant a través de donacions, cessions o adquisicions, tot apostant per integrar propostes d'art contemporani -pintura, escultura, fotografia i nous mitjans- majoritàriament d'artistes joves que se situessin en un projecte d'investigació creativa. Aquest Fons d’art actualment rep el nom de Fons d’art Jesús Mauri, com a reconeixement a la seva participació activa en la creació i desenvolupament del Fons , el qual compta en l’actualitat amb 121 peces.

Per això, a l’exposició que es farà a la Galeria es presenten obres d’alguns dels artistes seleccionats pel Jesús Mauri per a la Facultat de la UdL.

A la mateixa es mostren obres realitzades expressament per a l’exposició i també obres contemporànies de les que es poden veure al Fons Jesús Mauri de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.

 

Per més informació sobre l'exposició col.lectiva, Projecte Mauri a Espai Cavallers Gallery

 

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles