Exposicions / Pilarin

Pilarin

Del 8 de Abril al 8 de Maig de 2016

Espai Cavallers Gallery de Lleida va inaugurar el passat 8 d’abril, l’exposició Pilarin, de l’artista Pilarin Bayés. La mostra es podrà veure fins al pròxim 8 de maig. La Pilarin Bayés Osonenca de soca arrel, ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, entre elles la revista catalana Cavall Fort. Exposicions d’obra […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery de Lleida va inaugurar el passat 8 d'abril, l'exposició Pilarin, de l'artista Pilarin Bayés. La mostra es podrà veure fins al pròxim 8 de maig.

La Pilarin Bayés

Osonenca de soca arrel, ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, entre elles la revista catalana Cavall Fort. Exposicions d'obra original, i els seus dibuixos s'han aplicat a tota mena de suports i formats. L'any 1991 li fou concedida la Creu de Sant Jordi, el 1992 guanya el premi Serra d'Or i el 2011 li concediren la Medalla d'Or de la ciutat de Vic.

Va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona del 1959 al 1964. Els seus dibuixos es caracteritzen per un to infantívol i ingenu però alhora ple de gràcia i d'ironia. Un tret típic dels personatges que dibuixa és que tots tenen les galtes pintades de vermell.

Ha estat molt lligada a la revista Cavall Fort, en la qual ha col·laborat des del 1964. Ha il·lustrat també molts llibres de caràcter didàctic o narratiu, auques, cartells, etc., com El meu pardal (1964), de l'editorial La Galera, amb el suport de la pedagoga Marta Mata i Garriga. Si bé la seva producció va principalment dirigida a un públic infantil i juvenil, també ha publicat caricatures a periòdics.

El 1991 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Molt vinculada a la vila de Tona (Osona), on de petita passava els estius, al balneari Ullastres, propietat de la família Bayés, el 2011 fou, conjuntament amb el seu germà, l'eminent cardiòleg Antoni Bayés i de Luna, nomenada filla adoptiva de Tona.

Per a més informació sobre l'exposició Pilarin, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.