Exposicions / Perico-Gosé

Perico-Gosé

Del 31 de Octubre al 10 de Desembre de 2014

Per a commemorar aquest centenari d’un artista tan emblemàtic, Espai Cavallers Gallery i Indecor han organitzat una exposició que té com a títol Perico-Gosé El proper març del 2015 es compleixen 100 anys del naixement de l’artista lleidatà Xavier Gos. Trobem al voltant de 25 peces que Perico Pastor ha realitzat en un exercici de reinterpretació d’algunes de les […] llegir més

Descripció

Per a commemorar aquest centenari d'un artista tan emblemàtic, Espai Cavallers GalleryIndecor han organitzat una exposició que té com a títol Perico-Gosé

El proper març del 2015 es compleixen 100 anys del naixement de l'artista lleidatà Xavier Gos.

Trobem al voltant de 25 peces que Perico Pastor ha realitzat en un exercici de reinterpretació d'algunes de les obres de Gosé. Especialment les dels personatges de revista habituals de l'alegre París de la primera dècada del segle XX, a qui Gosé li agradava tant dibuixar. Paral·lelament es mostraran alguns dels dibuixos del Xavier Gosé d'aquella poca.

 

Perico Pastor, La Seu d'Urgell el 1953.

OBRA 

L'obra de l'artista Perico Pastor, és d'un lirisme plàstic absolut connectat majoritàriament a temàtiques quotidianes i al tractament del cos humà, principalment el femení. L'artista ha exposat en molts països dels diferents continents, recollint un munt d'adeptes entre tota aquella gent que no busca en l'art la fidelitat a una doctrina, sinó l'espontaneïtat d'uns sentiments.

En l'actualitat resideix a Barcelona, però ell ha viscut a diferents indrets del planeta. Va viure dotze anys a Nova York, on publicà les seves il·lustracions a Harper's, a Village Voice, Vogue, i sobretot a The New york Times. Aquestes Col·laboracions li van permetre investigar sense urgències sobre la seva obra.

EXPOSICIONS

El 1980 exposà per primera vegada, en el Cornelia Street Cafe, i el 1983 exposa per primera vegada a la fira Estampa de Madrid. Des de llavors fins a 1989, compaginà il·lustració i pintura a Nova york i Barcelona. Exposà a Barcelona, Madrid, Granada, Hong Kong, París, Nova York, Tòquio, Sag Harbor i Miami. El 1993 li va ser atorgada la Medalla Morera de l'Ajuntament de Lleida pel conjunt de la seva obra; el 1997 rep el premi especial del COE a la Biennal de l'Esport a les Belles Arts.

Actualment, tot i que es dedica plenament a la pintura, també col·labora amb diferents mitjans de comunicació i imparteix docència a Nova York. La seva obra es troba en algunes de les milles col·leccions públiques i privades arreu del món.

ÚLTIMES EXPOSICIONS I FIRES D’ART 

L'artista Perico Pastor ha exposat i ha participat en diverses exposicions i fires d'art de tot el mon, aquí estan les seves darreres exposicions.

 

Per a més informació sobre l'exposició Perico-Gosé, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.