Exposicions / Ghiribizzo

Ghiribizzo

Del 5 al 30 de Setembre de 2014

Espai Cavallers Gallery de Lleida presenta el 5 de setembre a les 8 de la tarda l’exposició Ghiribizzo de Miguel de Ibarbia. La mostra es podrà visitar fins al 30 de setembre. MIGUEL DE IBARBIA, ORDIZIA (GUIPÚSCOA), EN 1890. Des de la seva joventut resideix a Buenos Aires, exercint la seva professió de metge que alterna amb la pintura. La seva afició […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery de Lleida presenta el 5 de setembre a les 8 de la tarda l'exposició Ghiribizzo de Miguel de Ibarbia. La mostra es podrà visitar fins al 30 de setembre.

MIGUEL DE IBARBIAORDIZIA (GUIPÚSCOA), EN 1890.

Des de la seva joventut resideix a Buenos Aires, exercint la seva professió de metge que alterna amb la pintura.

La seva afició al dibuix va néixer quan era nen, però no va començar a dibuixar fins a l'any 1934. Data en què va començar a preparar un llibre de cirurgia, amb unes quatre-centes il·lustracions sobre moments operatoris, obra que va sortir al mercat llibreter el 1936.

Catorze anys més tard, el 1950, es va posar a la venda a les llibreries una segona edició, però amb cent il·lustracions més que en la primera edició. Després van sortir altres edicions.

El mestre Don Andrea Moch, l'any 1938, va començar a ensenyar a Ibarbia a pintar a l'oli, ensenyament que va captar en breu temps.

Va concórrer als salons d'Arts Plàstiques per a metges a la capital de la República Argentina, obtenint diversos premis. Va exposar també a la Galeria Müller de Buenos Aires, els anys 1942 i 1943. Posteriorment, fins a la data d'escriure aquest article, en nombroses sales d'art particulars i oficials. Va ampliar els seus estudis pictòrics amb el pintor Numa Ayrinhac, obtenint molt bons resultats. A títol informatiu, i com a mostra de la gran vocació de metge-pintor, anoto que l'any 1937 va realitzar ni més ni menys que dos-cents paisatges a llapis.

Per a més informació sobre l'exposició Ghiribizzo de Miguel de Ibarbia, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.