Exposicions / Llenguatges del gravat

Llenguatges del gravat

Del 3 al 28 de Febrer de 2023

Sergi Barnils- Antoni Tàpies- Antonio López- Tomasa Martin- Albert Ràfols Casamada- Subirachs- Josep Vallribera- Josep Simó- Benjamí Tous- Pilar Valdivieso- Josep Ripoll- Mònica Castanys-

Exposició col·lectiva Llenguatges del gravat del 3 al 28 de febrer de 2023 Espai Cavallers Gallery   Què és obra gràfica? L’obra gràfica és un concepte genèric que abasta un conjunt de diferents tècniques desenvolupades al llarg de segles, des de les més tradicionals com la xilografia fins a les més modernes com la impressió […] llegir més

Descripció

Exposició col·lectiva Llenguatges del gravat del 3 al 28 de febrer de 2023

Espai Cavallers Gallery

 

Què és obra gràfica?

L'obra gràfica és un concepte genèric que abasta un conjunt de diferents tècniques desenvolupades al llarg de segles, des de les més tradicionals com la xilografia fins a les més modernes com la impressió digital. Totes neixen d'una mateixa idea; la transferència de la imatge creada per l'artista sobre una forma, que pot ser una planxa metàl·lica, de fusta o de pedra o un corró, a un suport, generalment paper o tela.

Des del punt de vista de l'artista gravador, les diferents tècniques gràfiques del gravat, la litografia o la serigrafia han suposat un repertori instrumental molt variat que gràcies a la seva capacitat combinatòria li han permès possibilitats molt diverses. Amb el descobriment de la fotografia i l'aparició de diversos processos fotomecànics com la fotolitografia o el fotogravat s'ampliaren les seves capacitats creatives Actualment a aquests recursos tradicionals s'hi suma l'ús de l'ordinador i la impressió digital que amplien el seu camp de treball.

Cada mitjà de creació demana una actitud específica, una forma de pensar. L'obra gràfica, per les seves característiques processuals, permet una gran experimentació que ha servit d'estímul en altres terrenys com la pintura o l'escultura.

Tenim doncs les tècniques de la que litografia ha estat simultàniament un procediment industrial i també una eina de creació, de la mateix manera que la serigrafia, la xilografia, el gravat (aiguafrot, aiguatinta, punta seca, buril, monotip) la impressió digital, etc...

Actualment, el terme giclée s'usa per referir-se a l'obra impresa en qualsevol impressora de raig de tinta d'alta qualitat. Essencialment el procés de producció d'una imatge giclée és la captació digital de la imatge (o digitalització) que es fa a través d'un escàner d'alta resolució que capta directament un original o una fotografia d'aquest original. Els principals museus d'art del món accepten el giclée com el sistema de reproducció d'obres de més qualitat.

 

"Llenguatges del gravat" ens permetrà descobrir diverses maneres d'expressió de la mà de diversos artistes com ara: Sònia Alins, Tomasa Martín,  Miquel Barceló, Subirachs,  Perico Pastor, Albert Ràfols Casamada, Josep Ripoll, Aurembiaix Sabaté, Antoni Tàpies, Walasse Ting, Josep Vallribera, Pilar Valdivieso,  entre molts altres.

 

Per més informació sobre l'exposició Llenguatges del gravat , a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles