Exposicions / L’imaginari de Josep Uclés

L’imaginari de Josep Uclés

Del 4 de Octubre al 2 de Novembre de 2013

Dins de la programació del mes d’octubre, Espai Cavallers Gallery presenta una exposició L’imaginari de Josep Uclés. Un dels pintors i artistes gràfics més representatius de la neofiguració europea. Aprofitant la projecció i el bagatge de l’artista, es duran a terme dues activitats paral·leles per ressaltar alguns valors de l’exposició i generar dinàmiques destinades a captar nous […] llegir més

Descripció

Dins de la programació del mes d'octubre, Espai Cavallers Gallery presenta una exposició L'imaginari de Josep Uclés.

Un dels pintors i artistes gràfics més representatius de la neofiguració europea. Aprofitant la projecció i el bagatge de l'artista, es duran a terme dues activitats paral·leles per ressaltar alguns valors de l'exposició i generar dinàmiques destinades a captar nous públics i millorar el panorama artístic de la ciutat.

La primera, «Art en família» que pretén viure l'art aprofitant el context familiar, permetrà conèixer l'artista, la seva obra i què són les seves fonts d'inspiració. Aquesta activitat es tancarà amb un petit taller de creació per al públic més jove a partir d'alguna de les obres exposades.

La segona, una performance entorn de l'obra de l'artista, es dirigirà a tota mena de públic. L'obra de Josep Uclés permet un treball de teatralització al voltant del seu món imaginari. En aquest cas, els decorats seran les mateixes peces exposades

 

Josep Uclés i Cifuentes (Badalona, 1952 – La Roca del Vallès, 2013) fou un artista català.

Uclés exposà per primera vegada l'any 1972, al museu de Badalona, iniciant així una trajectòria artística ascendent. Fins a consolidar-se com un dels pintors més destacats de la seva generació. Entre les fites dels primers anys, cal ressaltar la participació l'any 1978 en l'exposició Seny i Rauxa d'art avantguardista català.

La singularitat plàstica i estètica de les seves creacions, amb el seu caràcter crític i personal, va produir una marca inconfusible. Que manté l'artista al marge dels estils temporals i del mercat artístic efímer. La seva obra, al principi fosca, misteriosa i amb una incisiva crítica social, ha avaluat una ironia aguda, més acolorida i poètica, on la figura humana sempre és el punt principal.

Per a més informació sobre l'exposició L'imaginari de Josep Uclés, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.