Exposicions / Espais oberts de Neus Colet

Espais oberts de Neus Colet

Del 7 al 30 de Setembre de 2013

Espais oberts de Neus Colet es podrà visitar del 7 al 30 de setembre a Espai Cavallers Gallery 31-33 de Lleida. Colet presenta els seus últims treballs en gravat i escultura inspirats en dos poemes de Salvador Espriu.   Tot i que l’atzar pot jugar un cert paper, l’obra de Neus Colet denota l’absoluta resolució d’un treball […] llegir més

Descripció

Espais oberts de Neus Colet es podrà visitar del 7 al 30 de setembre a Espai Cavallers Gallery 31-33 de Lleida. Colet presenta els seus últims treballs en gravat i escultura inspirats en dos poemes de Salvador Espriu.

 

Tot i que l’atzar pot jugar un cert paper, l’obra de Neus Colet denota l’absoluta resolució d’un treball contingut i controlat per processos racionals, no forçosament cerebrals, de caire sensitiu.
El material emprat, conjuntament amb la idea, determina les zones de trànsit entre els forats i els espais per on passa la llum. Creant el cos visual que permet transmetre el discurs emocional i característic del seu treball com en aquests “Espais oberts”. On l’interior i l’exterior estan secretament units pel límit de la finestra, des de dins i cap enfora.

Neus Colet

Comença a treballar primer l'argila, la pedra i el guix i després el ferro a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Assaja diversos procediments, s'aplica en aprendre gravat a l'Escola Industrial de la capital, amb voluntat explícita de dominar una tècnica que utilitzarà lliurement en els seus elements de treball.

Amb el ferro es troba còmoda, és agradable, el pot manipular, fer textures, gravar i li permet llançar-se a una experimentació constant.

Realitza unes peces compostes que es poden doblegar, moure, tancar i obrir divertidament.

Una característica d'aquestes obres és la petita escala, també les possibilitats de joc entre els petits detalls figuratius i el conjunt dels volums austers, d'angles rectes.

Sobre el paper gravat es demostra la seva capacitat de composició, disposant uns elements seriats en ordre canviant, que suggereixen els relleus dels temples clàssics grecs. aAmb signes que identifiquen l'austeritat, la claredat, la precisió, l'elegància decorativa mediterrània.

L'obra de Neus Colet allarga la llista d'artistes que treballen el ferro i ens permet pensar en un art actual. En el qual és més important persistir en el significat de l'obra i no tant en les invencions formals.

Els elements representats mostren el seu pensament intel·lectual i emocional extret de la realitat més immediata.

Per més informació sobre l'exposició col·lectiva Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.