Exposicions / Calats

Calats

Del 10 de Abril al 2 de Maig de 2014

Del 10 d’abril al 2 de maig la Espai Cavallers Gallery 31-33 de Lleida presenta l’exposició Calats d’Arcadi i Estefania Climent. La inauguració comptarà amb les interpretacions de saxó de Tomàs Minguella. També durant l’exposició els artistes traslladaran el seu taller a la galeria de manera que els visitants  podran veure en directe com treballen. Així […] llegir més

Descripció

Del 10 d’abril al 2 de maig la Espai Cavallers Gallery 31-33 de Lleida presenta l’exposició Calats d’Arcadi i Estefania Climent.

La inauguració comptarà amb les interpretacions de saxó de Tomàs Minguella. També durant l’exposició els artistes traslladaran el seu taller a la galeria de manera que els visitants  podran veure en directe com treballen.

Així mateix, en algunes de les peces exposades es presenta tot el procés de creació d’una joia, des del disseny inicial fins a les diferents fases que suposa realitza una peça. L’Arcadi i la Estefania Climent des de fa temps han apostat per ubicar el seu taller al centre Històric de Lleida a Casa dels Artistes.

 

El terme calat fa referència a qualsevol tècnica, històrica o actual, que perfora un material sòlid (com metall, fusta, pedra, ceràmica, tela, cuir), tot això amb la finalitat de decorar-o ajustar un altre material al seu interior.

"La dita tècnica s'han utilitzat àmpliament en una gran quantitat de cultures; Exemples són l'arabesc en l'arquitectura islàmica, l'opus interrasile romà en joieria, o el sukashibori japonès en monedes i altres objectes. "

En el calat s'utilitzen determinades eines, sent imprescindibles l'arc de serra, les serres de tall amb diversos gruixos; un lubricant per serres i la drassana tan fonamental en el procés, per seguretat ocupació cinta de protecció. Amb aquest conjunt d'eines es pot transformar la majoria materials que fan servir dins el taller.

Per a més informació sobre l'exposició Calats d’Arcadi i Estefania Climent, a la Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.