Exposicions / Benvinguts a Palm City

Benvinguts a Palm City

Del 9 de Maig al 5 de Juny de 2019

El 9 de maig de 2019 s’inaugurà a Espai Cavallers Gallery de Lleida BENVINGUTS A PALM CITY. La nova exposició fotogràfica de Toni Prim, composada per més de dos-centes fotografies. Obtingudes durant més de trenta anys en diferents països de tres continents, en les que la palmera. El seu context serveixen d’excusa a Toni Prim per […] llegir més

Descripció

El 9 de maig de 2019 s'inaugurà a Espai Cavallers Gallery de Lleida BENVINGUTS A PALM CITY. La nova exposició fotogràfica de Toni Prim, composada per més de dos-centes fotografies. Obtingudes durant més de trenta anys en diferents països de tres continents, en les que la palmera. El seu context serveixen d'excusa a Toni Prim per a traslladar a l'espectador un exercici íntim d'observació i d'anàlisi visual.

L'exposició comptà amb la col·laboració del fotògraf Joan Fontcuberta, per la cessió de la seva obra Googlegrama Tsunami, 2005. La fotògrafa Susana Martinez, per la cessió d'una obra publicada a Instagram. De la periodista Anna Saez per la presentació de l'acte. Per les escriptores Rosa Fabregat i Chari Rodriguez pels texts poètics amb que acompanyaren l'exposició.

El fotògraf Toni Prim hauria estat educat en l’admiració i el respecte pels arbres, però reconeix que cap arbre l’ha hipnotitzat mai tant com les palmeres. Les ha fotografiat al voltant del Mediterrani a Europa, al Nord d’Àfrica i al Pròxim Orient, a l’Amèrica del Nord, a la del Centre i a la del Sud. Aquesta exposició és una mostra de la seva fascinació per aquests arbres tropicals.

En aquest cas el motiu central és la palmera. Representa en imatges a color i amb un aire fresc i irònic, festiu, i evocatiu subjectivament dels seus records d’infantesa vinculats als arbres, de tota mena. La palmera és una icona que ens remet a ultramar, als tròpics. Tambe a la memòria dels indians, fins a apropiar-la també com un dels elements. Del nostre paisatge vegetal de la costa catalana.

Per més informació sobre l'exposició col·lectiva Benvinguts a Palm City a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.