Artistes / Shigeyoshi Koyama

Shigeyoshi Koyama

koyama
El artista Shigeyoshi Koyama Neix a Osaka l’any 1940.

Es un artista japonès resident a Cadaqués. De formació autodidacta, es va traslladar a Tòquio quan va decidir ser pintor.

Espai Cavallers Gallery

OBRA

 La infantesa de Shigeyoshi Koyama va transcórrer durant la Segona Guerra Mundial. La seva família es va haver de traslladar de ciutat  per fugir  dels bombardeigs, així de la  seva Osaka natal, van anar a viure a les afores de Tòquio a casa d’uns parents a Hachioji.

En Koyama encara recorda clarament el vermell incandescent de les bombes incendiàries que podia entreveure des dels refugis subterranis.

Finalitzada la guerra, la situació econòmica familiar va anar molt bé, cosa que atorgar a la seva família d’un període de confortabilitat i que va permetre a en Koyama anar a classes de dibuix, que el va portar a un gran interès per la pintura. Malauradament la situació econòmica de la seva família es va anar complicant i als 18 anys en Koyama va superar les proves per treballar com a oficinista en una empresa

L’any 1965, complerts els 25 anys es trasllada a Tòquio on té un estudi i ja es dedica  plenament a la pintura i també dona classes de dibuix a nens. Al 1970, amb 30 anys, surt del port de Yokohama, i arriba a París a través del transsiberià. Després de 6 mesos a París arriba per casualitat a Cadaqués. L’any 1971 signa un contracte amb la Galeria Kabutoya, a Tòquio i al llarg de 20 anys va exposar amb aquesta galeria. Al 1972 torna a Cadaqués. En aquest moment coneix a Richard Hamilton i  Dalí, que s’interessen per la seva obra.

Més endavant es trasllada a Barcelona, París, Mallorca, Düsseldorf i Milà on fa diverses exposicions. Actualment viu i treballa a Cadaqués.

Obra

L’obra d’en Koyma està molt influida per la tradició oriental, i no sol tenir llums ni ombres i tampoc  perspectiva, quasi sempre sense figures.

En Koyama considera que Orient i Occident són dos extrems que no es confronten sinó que cohabiten en silenci. Li agrada molt el paisatge i és manté fidel a aquest tema. Pinta una llum del sol que no existeix  i que és la de l’última hora del dia  per això el color que domina la seva obra és el gris. No pot pintar un blau fort, ja que no li surt encara que sigui el blau del Mediterrani.

Així, els seus olis ens mostren paisatges nus, roques exagerades i una llum tamisada i  han convertit en una imatge característica en la seva obra de manera que els espectadors  de seguida identifiquen que es tracta d’una obra del Koyama.

 

EXPOSICIONS

2016 Boutique de Jeanne, Saint Remy de Provence (França)

2015 Galeria Paul Riquet, Beziers (França)
Spazio Brentano, Milà (Itàlia)

2014 Galeria Martel Greiner, París (França)
Boutique de Jeanne, Saint Remy de Provence (França)

2013 Boutique de Jeanne, Saint Remy de Provence (França)

2009 Galeria Espai Cavallers 31-33, Lleida
Sala Russinyol, Sant Cugat del Vallés
Galeria El Carme, Vic

2007 Galería Hopiliart Loureux, París (França)
Galería El Claustre, Figueres

2005 Sala Rusiñol, Sant Cugat del Vallès
Galeria l’Arcada, Blanes

2004 Galeria Patric Donken, Cadaqués

2003 Àmbit artístic, Cadaqués
2002 Fons d’Art, Olot
Àmbit artístic, Cadaqués

2001 Galeria Maria Salvat, Barcelona
Galeria l’Arcada, Blanes
Kroma, Sant Feliu de Guíxols

 

Per a més informació sobre l'artista Shigeyoshi Koyama a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles