Artistes / Javier Mariscal

Javier Mariscal

Obra de Javier Mariscal
Javier Mariscal es un artista valencià, de naixement, barceloní d'adopció i ciutadà del món.

Espai Cavallers Gallery

La vida de Mariscal és una història d'amor amb el dibuix.
El mediterrani, l'albufera, la llum, els amics, els bars, els carrers, la passió per la vida han marcat la seva trajectòria artística.

Des de jove la seva mirada cap al món imagina formes, històries i personatges que escapen de qualsevol etiqueta i estereotip. Mostrant sempre el seu particular univers vital, ple d'històries, personatges, divertides cal·ligrafies i les seves línies distorsionades que trenquen límits.

Pintor, dissenyador, dibuixant de còmics... Treballa en tota mena de suports i disciplines artístiques: disseny gràfic, paisatgisme, pintura, escultura, il·lustració, animació, disseny de producte, disseny d'interiors, multimèdia; sense deixar de trair mai la seva identitat de dibuixant.

Obra

La seva gran especialitat és el dibuix, per això la seva actitud davant qualsevol encàrrec és artística. Utilitzant un llenguatge universal i intemporal que suma valor, singularitat i emoció a les seves propostes. La seva gosadia va en paral·lel als grans reptes que ha assumit, des de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona al disseny global d'un hotel de gran luxe, la il·lustració de portades de New Yorker, El País i la japonesa Apo o la creació de la  pel·lícula d'animació Chico & Rita al costat de Fernando Trueba, guanyadora d'un Goya i nominada als Oscars com a millor pel·lícula animada.

Premis

Guardonat amb el premi "Nacional de Disseny", membre de Alliance Graphique Internationale, exposa al Centre Georges Pompidou a París, participa a Kassel Documentary i té diverses exposicions retrospectives en centres com el London Design Museum, la Pedrera o a Corea de Sud.

En l'actualitat, l'artista Javier Mariscal està treballant en els dibuixos preliminars de "They Shot the Piano Player", una pel·lícula documental animada codirigida amb Fernando Trueba, un còmic sobre la formació del nostre planeta i les criatures que hi viuen, un llibre sobre l'Havana i acaba de presentar el diari de viatges de Los Angeles per a la marca francesa Louis Vuitton. La seva projecció internacional i repercussió mediàtica l'acompanyen en les seves conferències i workshops per tot el món.

Per a més informació del artista Javier Mariscal a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles