Jordi Aparicio

Biografia

Santa Coloma de Gramenet, 1984

Forma part de la segona generació d’una família de rellotgers, va créixer envoltat de rellotges i va aprendre les habilitats del seu pare. El 2002 va decidir estudiar Micromecànica a la Mare de Déu de lai Mercè de Barcelona (IPFP) i va continuar la seva formació en diverses empreses suïsses de renom internacional. Tots semblaven estar dirigits, però un dia, es va escopir al voltant d’una escola propera al seu treball. Aquest dia va decidir iniciar estudis de joieria, amb el Cicle de Joieria Artística a l’Escola d’Art del Treball de Barcelona. A poc a poc es va enamorar de la professió i avui la majoria de les seves peces barregen tot el saber fer per crear peces amb vida pròpia.

Des de 2009, la seva trajectòria expositiva es extensa el seu treball s’ha presentat en nombroses exposicions nacionals i internacionals.

També ha rebut diverses mencions i premis.

Eugènia Besora

Biografia

Estudia a l’Escola Massana de Barcelona amb especialitat de Joieria. Llicenciada en Belles Arts a l’Escola Sant Jordi de la Universitat de Barcelona, especialitat d’escultura. Completa la formació amb el Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural a la Universitat de Barcelona.

Treballa amb materials que es troben a l’abast de tothom i que no tenen valor per ells mateixos. Quan comença una col·lecció no té tan present la forma com el material amb el què vol treballar. El material guia segons les seves característiques. Si agafem el paper (col·lecció Joies de paper), experimentem que pot ser retallat, foradat, pintat, cosit. I a partir d’aquesta evidència s’obre un món de possibilitats. Un altre material que li agrada molt, és el guix (col·lecció Leandre Cristòfol), material molt efímer però molt procedimental previ a l’escultura, al qual li dóna un valor definitiu que manipula amb diferents procediments escultòrics.

Conceptes i tècnica ajuden a solucionar processos creatius. La seva font és la natura, l’ordre natural del creixement dels elements orgànics, els canvis que es produeixen amb el seu cicle vital, com canvia la línia, la forma, color, l’espai. La joieria, al seu entendre, és una manifestació artística on hi pot incloure altres disciplines, que tria en funció del que va experimentant.

Taller propi de joieria, ha estat professora de dibuix en diferents centres oficials de la Generalitat de Catalunya. Ha estat curadora d’exposicions a la Universitat de Lleida, consellera a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, així com membre de la comissió de Comerç i Turisme. Artesania Catalunya. Barcelona.

Ha participat en exposicions col·lectives i individuals a diferents ciutats del territori, entre Lleida i Barcelona amb diferents disciplines: pintura, escultura, instal·lacions, joieria. Té una peça adquirida pel Museu Morera de Lleida.

Marta Burgués

Biografia

Lleida, 1973

Estudia Arts aplicades amb especialitat de Decoració i art publicitari a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega. Anys més tard estudia Arts aplicades amb especialitat de Tècniques i procediments murals també a Tàrrega. Completa la formació amb el curs d’Aparadorisme i disseny comercial a Balaguer, el curs de Formació de dinamitzadors culturals a Ajuntament d’Agramunt, el curs de Cinematografia a la Casa de Cultura de Tàrrega, el de Tècniques del Gravat amb la Rosa Siré al Centre d’IBERCAJA a Lleida i el de Dibuix amb el Josep Minguell a l’Escola d’arts Ondara de Tàrrega.

També, assisteix a les conferències del Cicle d’Imatges Contemporànies que imparteix el Centre d’Art La Panera de Lleida.

Ignasi Capdevila

Biografia

Sabadell, 1972

Fill de joier i escultor, estudia Joieria a l’Escola Massana de Barcelona, on entra en contacte amb la corrent de la joieria artística contemporània, al finalitzar els estudis obté una beca de perfeccionament. Posteriorment treballa dos anys al costat d’Antolin Romero, un joier amb quaranta anys d’ofici, amb l’objectiu de perfeccionar la tècnica. L’any 2001 crea un taller conjuntament amb altres joiers a la ciutat de Granollers, on dissenya i realitza joies per a clients particulars i marques del sector, al mateix temps que imparteix classes de joieria. L’any 2011 es trasllada a la ciutat de Lleida on comparteix taller amb la seva parella Elisenda i entra a formar part de la marca ELISENDA SANTACREU Joies, personalment també realitza encàrrecs de clients particulars, i crea les seves peces de joieria més personals influenciades per autors com Chillida o els germans Oteiza, l’art romànic o l’arquitectura primigènia. Actualment també imparteix classes de joieria a l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida.

Irene Carrera

Biografia

Lleida,

Formada en disseny d’Interiors a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega i en Joieria Artística a EADT (Escola d’Art i Disseny de Tarragona), completa la seva formació a Torí i també a la Fundació il Tari II de Nàpols per realitzar un curs d’especialització en decoració d’esmalt en joieria. I a l’Escola d’Art i Mestiere de Vicenza on realitza un seminari sobre la Tècnica de l’ esmalt.

1997 Obertura del propi taller de joieria en el que dissenya i comercialitza la seva obra a través de tendes de joieria contemporània.

2009 Endega el projecte de crear la botiga taller ” Irene Carrera” especialitzada en la joieria d’autor on exposa les pròpies creacions i la d’altres artistes.

En el decurs de la seva trajectòria professional obté diversos premis: El 1994 resulta finalista en el concurs organitzat pel Centre d’Informació del Diamant DE BEERS per assistir com a becària al V Seminari de Disseny ” Diamants Avui” celebrat a Sevilla.

Realitza diverses exposicions nacionals i internacionals.

Obté diversos premis en reconeixement al seu treball.

Crisjoies

Biografia

CRISTINA GIMÉNEZ

Neix amb els colors, juga dibuixant, comprèn el món dels sentits experimentant amb tot tipus de materials. Comença a crear el que serà el seu propi univers.

Estudia a l’Escola Massana de Barcelona (1991-96) on descobreix l’orfebreria com el seu mitjà d’expressió, el camí per transformar la seva inquietud. Temps d’aprenentatge sobre l’art, els materials i com no, la seva pròpia ànima.

En l’actualitat l’essència del seu treball és la visió que percep del món. Encuriosida per la vida, explora la màgia de la senzillesa amb formes orgàniques i reflecteix la seva passió mitjançant la joieria d’autor. Entén la joia mes enllà d’una simple utilització ornamental i li agrada crear i dissenyar per transmetre emocions.

Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col•lectives en galeries i espais de referència. Ha participat en diversos concursos de joia contemporània quedant entre les deu finalistes. Així mateix, també realitza cursos de formació a l’entorn de la joia on mostra l’interès pels materials reciclats, entre altres.

Xavier Monclús

Biografia

Format en el departament de Joieria de l’Escola Massana de Barcelona. Des del 1992 la seva obra s’ha exposat a diverses galeries, sales i museus d’Espanya, Europa, Japó i Amèrica del Nord. Combina la seva professió impartint wokshops en escoles especialitzades de joiera.

La seva obra es caracteritza per ser clarament figurativa inspirada bàsicament en l’arquitectura, els animals i qualsevol element quotidià del seu entorn que li agradi o que l’emocioni. Crea així, un món personal i formal que li serveix per expressar els seus sentiments i opinions sobre el món i les relacions humanes. La ironia i l’humor són recurrents en la seva obra.

Alhora, li agrada representar allò que considera bell i poder compartir, mitjançant la joieria, aquest sentiment amb els demés. Actualment li interessa l’arquitectura menorquina i talaiòtica com a tema de treball i inspiració.

Generalment construeix fermalls i penjolls encara que disposa d’una col•lecció que s’amplia gradualment anomenada DINKY JEWELS. Aquesta consisteix en arracades, anells, penjolls, petits fermalls i pins.

Pel que fa a la tècnica utilitza la tradicional de joieria, usa de manera recurrent l’embatat, i recorre a metalls com la plata i el bronze. Al mateix temps combina en les seves creacions altres materials que no són propis de la joieria, com poden ser la fusta, plàstics i objectes trobats. Un altre element peculiar a la seva obra és l’ús del color, pintant superfícies i elements de metall si és necessari.

Elisenda Santacreu

Biografia

Lleida, 1968

Estudia Joieria a l’Escola Massana, de Barcelona, i Gemmologia a la Universitat de Barcelona. A l’acabar els seus estudis treballa durant un any en una empresa de joies i gemmes a Barcelona per ampliar els seus coneixements L’any 1995 sent la necessitat d’establir el seu propi taller i decideix tornar a Lleida i crear un espai on poder experimentar i trobar el seu propi llenguatge. L’any 1999 neix la marca ELISENDA SANTACREU joies, aquesta parteix de corrents d’estil com el Modernisme o el Japonisme, els quals tenen en comú una gran laboriositat i amor per l’ofici. Les pedres precioses i semiprecioses amb talles singulars tenen un lloc destacat en els seus dissenys orgànics cercant sempre el color i la llum.

Actualment comparteix la passió per l’ofici amb la seva parella Ignasi Capdevila. El seu treball s’exposa a les principals fires de ciutats com Barcelona, Madrid, Paris, Copenhaguen i München. Les seves joies es troben en nombroses joieries, galeries i botigues de museus tant nacionals com internacionals.

Tensi Solsona

Biografia

Lleida, 1968

Graduat en Joieria per” l’Escola Massana” Barcelona, l’any 1994, Graduat Oficial per “La Llotja” Barcelona, l’any 1995.

Diploma de Mestre Artesa atorgat pel Departament d’Empresa i Ocupacio, l’any 2014.

Pràctiques al taller de Wilghelm Mattar a la ciutat de Artà, Mallorca 1994.

Gestió de la galeria ÒXIDA Joies, Lleida. Des de 1999/2009.

Disseny de joies d’autor exposades en distintes galeries de Europa, EUA, Canadà i Japó. Des de 1993.

Organització de tallers de tècniques de fosa sobre terra per a “LA CAIXA” . Febrer 2005.

Organització de Tallers de tècniques de fosa sobre terra i fosa amb os de sepia per a l’escola d’ arts i oficis “Arsenal” Vilafranca del Penedès. Maig 2007.

Col•laboració amb la secció de joieria de “l’ESCOLA MASSANA”, en tallers de fosa sobre terra. Maig 2008- 2010- 2012 -2014- 2016.

2009 Col•laboració amb Carles Codina, professor de joieria de l’ESCOLA MASSANA, en el seus llibres sobre tècniques de joieria “COLOR TEXTURAS Y ACABADOS” I “MODELADO Y FUNDICION” de la editorial Parramon.

Professor de tècniques de joieria a l’Escola Massana 2011/2012-2012/2013-2013/2014.

Obté diversos premis en reconeixement al seu treball.

Insun Yu

Biografia

Corea del Sud

Estudia Belles Arts. Després de treballar uns anys a l’empresa Samsung com a displayer publicitària, decideix complementar els seus estudis d’art a l’Escola Kunst Volkshochschule de Viena, abans d’arribar a Catalunya al 1999. Al arribar va estudiar fotografia a Lleida, abans de dedicar-se professionalment a la pintura, animada per l’obtenció de diversos premis en els seus primers anys aquí.

Ha fet nombroses exposicions a Lleida i a per tot Catalunya, participant també en nombroses exposicions col·lectives.

COMPARTEIX

Uso de cookies

Utilitzem cookies per millorar l'experiència de navegació a la nostra web. Si es continua navegant, entenem que hi esteu d'acord. política de cookies, Clica a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies