Exposicions / Xano Armenter

Xano Armenter

Del 16 de Octubre al 7 de Novembre de 2015

Espai Cavallers Gallery presenta l’exposició Pintures digitals i les de sempre, de l’artista Xano Armenter. La mostra s’inaugura el 16 d’octubre i es podrà veure fins al 7 de novembre. Xano Armenter presenta a Lleida una mostra individual de treballs recents. Tenen com a característica haver estat realitzats amb mitjans digitals (iPad) juntament amb d’altres realitzats en suports més tradicionals com […] llegir més

Descripció

Espai Cavallers Gallery presenta l'exposició Pintures digitals i les de sempre, de l'artista Xano Armenter.

La mostra s'inaugura el 16 d'octubre i es podrà veure fins al 7 de novembre.

Xano Armenter presenta a Lleida una mostra individual de treballs recents. Tenen com a característica haver estat realitzats amb mitjans digitals (iPad) juntament amb d'altres realitzats en suports més tradicionals com el cartó i la tela.

En Xano Armenter és un artista eclèctic i el seu treball recorre molts extrems que van des de l'abstracció al classicisme figuratiu, la utilització del color o el dibuix.

En aquesta exposició presenta teles amb la tècnica de l'oli que analitzen les multituds com a tema i les trames visuals que provoquen. Sobre cartó trobem obres més espontànies, que recorden "l'street art" amb traços simples que són estudis per a un encàrrec de La Seu.

També alguns treballs que utilitzen com a base la notícia recent de l'escàndol sobre com la biblioteca de l'Albert Rafols Casamada, que es va trobar en un lloc com Els Encants.

Xano Armenter

Nascut a Las Palmas de família catalana, va estudiar disseny gràfic a l'Escola Eina de Barcelona, ​​(1973 - 1976) i art (1978 -1980).

Influències importants eren l'informalisme català, l'emergent conceptualisme local i el pop. Viatja a Nova York on s'instal·la i completa els seus estudis a la School of Visual Arts amb Milton Glaser (1981) i gravat a la New York Academy (1982).

Durant els '80, viu a l'East Village novaiorquès. Allà nota primer la influència de l''pattern painting', efímer moviment que troba per casualitat, i sobretot l'impacte per l'escenari urbà. El grafit i una nova generació d'artistes proposen una dècada de tornada a la pintura .

A partir dels 90 la seva obra s'encamina cap a una abstracció colorista al mateix temps que segueix camins figuratius durant la seva residència a Los Angeles.

Té obra en col·leccions d'USA, Japó, Alemanya, França, Anglaterra, i Espanya. Actualment viu i treballa a Barcelona.

Per a més informació sobre l'exposició Pintures digitals i les de sempre, de l'artista Xano Armenter, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.