Exposicions / Transferir imatges. Horitzons 2050

Transferir imatges. Horitzons 2050

Del 20 de Octubre al 25 de Novembre de 2023

Exposició col·lectiva Transferir imatges. Horitzons 2050 Del 20 d’octubre al 25 de novembre del 2023 Galeria Espai Cavallers L’obra gràfica és un concepte ric que presenta un ventall de tècniques desenvolupades al llarg dels segles. Aquestes tècniques, que varien des de les tradicionals com la xilografia fins a les contemporànies com la impressió digital, parteixen […] llegir més

Descripció

Exposició col·lectiva Transferir imatges. Horitzons 2050

Del 20 d'octubre al 25 de novembre del 2023

Galeria Espai Cavallers

L'obra gràfica és un concepte ric que presenta un ventall de tècniques desenvolupades al llarg dels segles. Aquestes tècniques, que varien des de les tradicionals com la xilografia fins a les contemporànies com la impressió digital, parteixen d'una premissa comuna: la transferència de la visió de l'artista a través d'una forma, que pot ser una planxa metàl·lica, de fusta, pedra o un corró, sobre un suport, generalment de paper o tela. La singularitat de l'obra, en aquest procés, es preserva mitjançant la destrucció del motlle, garantint així la seva unicitat dins d'una col·lecció. A més, molts dels artistes intervenen després en l’obra transferida, esborrant i jugant així amb els límits entre categories.

Les diferents tècniques gràfiques, com el gravat, la litografia i la serigrafia, constitueixen un arsenal instrumental de gran complexitat per a l’artista gravador. Aquest repertori instrumental, gràcies a la seva capacitat combinatòria, habilita un vast terreny d'exploració artística. Amb l'adveniment de la fotografia i l'evolució dels processos fotomecànics, com la fotolitografia i el fotogravat, s'ha ampliat encara més l'àmbit creatiu. En l'actualitat, a aquestes tècniques clàssiques s'afegeix l'ús de la tecnologia digital i la impressió, que obre noves dimensions a la creació.

Cada mitjà de creació requereix una actitud específica i una forma de pensament única. L'obra gràfica, amb les seves característiques processuals, permet una gran experimentació, la qual ha servit com a font d'inspiració per altres àmbits de les arts, com la pintura i l'escultura.

Així doncs, l'exposició compta amb obra gràfica realitzada amb tècniques ben diverses, pertanyent als següents artistes:

Sònia Alins, Frederic Amat, Eduard Arranz Bravo, Lita Cabellut, Eduardo Chillida, Josep Guinovart, Marta Fàbregas, Lídia Masllorens, Fèlix Moncassy, Lucio Muñoz, Perico Pastor, Jaume Pla, Albert Ràfols-Casamada, Josep Maria Riera i Aragó, Philip Stanton, Antoni Tàpies, Antoni P. Vidal

Més informació sobre l'exposició Transferir Imatges. Horitzons 2050 a l'Instagram Galeria Espai Cavallers

Llegir més

Obres

No hi ha més obres disponibles