Exposicions / La força del color

La força del color

Del 7 de Febrer al 1 de Març de 2014

La pintora valenciana Rosa Torres exposa a partir d’avui i fins a l’1 de març “La força del color” a Espai Cavallers Gallery de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha presidit l’acte inaugural de la mostra. Ha destacat el llenguatge i la força dels colors que l’artista tramet […] llegir més

Descripció

La pintora valenciana Rosa Torres exposa a partir d’avui i fins a l’1 de març “La força del color” a Espai Cavallers Gallery de Lleida.

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha presidit l’acte inaugural de la mostra.

Ha destacat el llenguatge i la força dels colors que l’artista tramet en les seves obres pictòriques.

Ha assistit a l’acte el president de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, Roman de la Calle. Qui ha remarcat que en la seva obra no és la pintura del paisatge sinó el paisatge sobre la pintura.

Les obres que es poden veure són peces realitzades amb acrílic sobre tela i apunts previs que l’artista fa abans de crear la seva obra. Així com algunes de les seves serigrafies més recents.

En la seva obra, objecte de diversos estudis i assajos, el tema destacat és el paisatge.

Rosa Torres (València, 1948) té una forma particular d’introduir l’espectador en paratges de l’entorn, que aborda d’una manera personal amb una visió entre la figuració i l’abstracció.

Rosa Torres (València, 1948)

 

La seva especial forma d’introduir-nos en paratges del nostre entorn i que aborda d’una manera molt especial i personal amb una visió a cavall entre la figuració i l’abstracció.

Rosa torna incideix en el paisatge reduint-ho a la seva essència mínima i obtenint, com sempre, obres de gran bellesa formal. En les quals els seus impactants colors. Aquestes tintes planes tan seves, salten a les nostres retines.

Taques de color, ressaltades amb traços negres se superposen en el llenç a manera de peces d’un trencaclosques en les quals descobrim les íntimes relacions geomètriques que existeixen entre els arbres, les muntanyes i de vegades també l’aigua.

Segons Francesc Miralles, crític d’art: “El color no dóna  sentit a l’obra sinó que el color és l’obra”.

Juan Bautista Peiró, en unes notes sobre Rosa Torres, deia que “la coherència en la pròpia obra no és sinó un correlat d’aquesta coherència interior que tot artista posseeix”. I això és el que es transmet en la insistència de la pintora en la seva línia de treball.

Peiró també diu: “I ho fa sense concessions. Allunyada de propostes a la moda, aprofundint amb decisió en el seu propi camí mitjançant la utilització depurada de recursos essencialment plàstics, compositius, formals, cromàtics, materials. Definint, contra vent i marea, el seu propi llenguatge pictòric.”

 

Per a més informació sobre l'exposició La força del color, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.