Exposicions / El tarannà de l’art

El tarannà de l’art

Del 5 de Juliol al 2 de Setembre de 2023

Exposició col·lectiva El tarannà de l’art, de David Callau i Carme Bassa. Del 5 de juliol al 2 de setembre. Inauguració dia 5 de juliol a les 19:30h. Galeria Espai Cavallers En l’exposició El tarannà de l’art, de David Callau i Carme Bassa, veurem obres d’ambdós artistes que, tot i tenir un estil i una […] llegir més

Descripció

Exposició col·lectiva El tarannà de l'art, de David Callau i Carme Bassa. Del 5 de juliol al 2 de setembre.

Inauguració dia 5 de juliol a les 19:30h.

Galeria Espai Cavallers

En l’exposició El tarannà de l'art, de David Callau i Carme Bassa, veurem obres d’ambdós artistes que, tot i tenir un estil i una tècnica força diferents, dialogaran perfectament en conjunció les unes amb les altres.

D’una banda, David Callau ens oferirà un nou treball, la sèrie Flors i Violes. Aquestes obres es caracteritzen, tècnicament, per un traç a blanc i negre però amb el color inclòs després. Aquest treball parteix de l’obra ‘La mare de la mare’, en referència a l’àvia materna de l’artista, la qual, diu ell mateix, feia créixer un jardí al voltant de cada planta i flor que plantava. Això també connecta amb el tarannà naturalista de la resta d’obres, evocant a la mare naturalesa, la mare terra.

I si parlem de naturalesa, sens dubte l’obra de Carme Bassa n’és plena, des de l’ús de la tècnica i el color fins a la mateixa representació. Precisament, el que més caracteritza la pintura de Bassa és l’ús de l’encàustica, una tècnica antiga consistent en l’ús de cera d’abella i resina per aglutinar els pigments, deixant una massa per a pintar, prèviament escalfada, molt diferent de l’oli o l’acrílic. La tècnica és originària de la pintura grecoromana, i ha estat utilitzada a través dels segles per artistes de renom com Eugène Delacroix. A través de la textura i d’aquest llegat històric, Bassa crea un discurs contemporani amb uns símbols que es repeteixen i transformen.

Més informació sobre l'exposició El tarannà de l'art a Galeria Espai Cavallers 

Llegir més

Obres

Actualment no hi ha cap obra disponible d'aquesta exposició.