Artistes / Rosa Torres

Rosa Torres

L'artista Rosa Torres Molina, és pintora i gravadora. Néix a València l'any 1948.Va passar els seus primers vint anys de vida al País Basc. On es va traslladar la seua família quan el pare va obtenir una plaça com a catedràtic.

Espai Cavallers Gallery

La seua obra està exempta de falses pretensions. Al llarg de la seua extensa trajectòria s'ha mantingut fidel a un llenguatge personal i inconfusible. Des dels seus inicis sempre ha basat la pintura en imatges reals ben siguen paisatges, animals salvatge i/o composicions clàssiques.

Va estudiar Batxiller i Magisteri a Bilbao. Cap a finals dels 60 va tornar a València per estudiar Belles arts, on ben ràpidament va començar a relacionar-se amb els artistes més avantguardistes del moment: Juan Antonio Toledo, Equip Crònica, Equip Realitat, Jordi Teixidor etc.

 

influències

 

Entre les seues influències es destaca el Pop Art, Op Art i l'Impressionisme.

En els seus primers anys aborda els temes mitjançant un procediment pictòric que s'acosta a l'abstracció gestual que evoluciona cap a una major síntesi de formes i colors; mitjançant la reducció de tot element anecdòtic per la síntesi de la imatge, l'ús de les tintes planes de tons vius i el protagonisme del traç negre.

El treball per sèries ha estat una constant en tota la seva obra des dels primers anys de la dècada dels 70.

Ha produït més de cent edicions d'obra gràfica. Entre gravats, serigrafies, cartells, portades de llibres i objectes diversos que testimonien el seu interès per l'art seriat.

Part d'ells recollits en “Rosa Torres, 1972 / 2000, Obra gràfica i múltiples”, catàleg editat per Caixa Rural de Torrent, en 2001.

Des de principis dels anys 70 fins al 2008 va exposar regularment en la Galeria Sen de Madrid Arxivat 2018-05-05 a Wayback Machine. Ha treballat regularment amb diverses galeries d'art espanyoles de València, Madrid, Barcelona o Sant Sebastià.

Per a més informació de l'artista Rosa Torres, a Espai Cavallers Gallery

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles