Artistes / Josep Maria Cazares

Josep Maria Cazares

Fotografia de Josep Maria Cazares -Segre.com
Josep Maria Cazares és un artista gràfic, va néixer el 1958 a San Vicenç del Castellet (el Bages).

Espai Cavallers Gallery

L'artista Josep Maria Cazares, entra en el món de la creació gràfica per la porta del còmic. Ha publicat als diaris Segre i Nou Diari i a la revista El Víbora. Es dedica professionalment al disseny gràfic i a la il·lustració —ha publicat treballs a l'Editorial Planeta, Mamagraf, Man, Jazzology , La Confidencial, entre d'altres. Ha participat en una cinquantena d'exposicions entre col·lectives i individuals, i nacionals i internacionals. Guardonat com a il·lustrador en diversos certàmens, no ha deixat d'explorar altres camps, com la pintura, la serigrafia o els guions de còmic, i ha realitzat portades de discos i llibres, disseny de revistes, cartells, imatge corporativa i storyboards per al cinema.

Ha publicat tres àlbums de còmic, El secret de la diadema, amb guió de Josep Ramon Jové; 1936 Memòria d'un estiu, amb Miquel Àngel Bergés, i La caiguda de Lleida, 300 anys, amb Josep Vallverdú. A aquests cal afegir la novel·la gràfica El Nord (Premi Lleida de Narrativa 2007), i Checkpoin (per editar el maig de 2020).

En l'àmbit de la gestió d'esdeveniments culturals, Josep Maria Cazares ha estat cofundador d'Humoràlia, Biennal Internacional d'Humor de Catalunya i Set de Còmic, director de producció durant tres anys de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, de la qual ha dissenyat la imatge en deu edicions. És productor executiu i grafista de Som Cinema, Festival de Cinema i Audiovisual Català i dissenyador gràfic del JazzTardor.

Forma part de l'equip de consellers del departament d'Arts i Patrimoni de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Durant el 5 de juny i fins a l'1 de juliol de 2020, va tenir lloc l'exposició Nocturn a la Galeria Espai Cavallers de Lleida.

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles