Artistes / Josep Maria Cazares

Josep Maria Cazares

Fotografia de Josep Maria Cazares -Segre.com

Josep Maria Cazares és un artista gràfic, va néixer el 1958 a San Vicenç del Castellet (el Bages).

L'artista Josep Maria Cazares, entra en el món de la creació gràfica per la porta del còmic. Ha publicat als diaris Segre i Nou Diari i a la revista El Víbora. Es dedica professionalment al disseny gràfic i a la il·lustració —ha publicat treballs a l'Editorial Planeta, Mamagraf, Man, Jazzology , La Confidencial, entre d'altres. Ha participat en una cinquantena d'exposicions entre col·lectives i individuals, i nacionals i internacionals. Guardonat com a il·lustrador en diversos certàmens, no ha deixat d'explorar altres camps, com la pintura, la serigrafia o els guions de còmic, i ha realitzat portades de discos i llibres, disseny de revistes, cartells, imatge corporativa i storyboards per al cinema.

Ha publicat tres àlbums de còmic, El secret de la diadema, amb guió de Josep Ramon Jové; 1936 Memòria d'un estiu, amb Miquel Àngel Bergés, i La caiguda de Lleida, 300 anys, amb Josep Vallverdú. A aquests cal afegir la novel·la gràfica El Nord (Premi Lleida de Narrativa 2007), i Checkpoin (per editar el maig de 2020).

En l'àmbit de la gestió d'esdeveniments culturals, Josep Maria Cazares ha estat cofundador d'Humoràlia, Biennal Internacional d'Humor de Catalunya i Set de Còmic, director de producció durant tres anys de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, de la qual ha dissenyat la imatge en deu edicions. És productor executiu i grafista de Som Cinema, Festival de Cinema i Audiovisual Català i dissenyador gràfic del JazzTardor.

Forma part de l'equip de consellers del departament d'Arts i Patrimoni de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Durant el 5 de juny i fins a l'1 de juliol de 2020, va tenir lloc l'exposició Nocturn a la Galeria Espai Cavallers de Lleida.

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles