Artistes / Cristina Blanch

Cristina Blanch

Cristina Blanch (Barcelona, 1966)

Espai Cavallers Gallery

Va fer els estudis d'art a ESAG-Académie Julian a París a mitjans dels anys 80.

Filla d'un pare avançat a l'època i dissenyador de moda vaig aprendre molt aviat el valor que té el color i que continuo aplicant als meus quadres. Recorda entendre els colors àcids, els colors bruts i les combinacions entre ells a peus de les tricotoses d'igualada quan era ben petita.

Amb 23 anys i acabada d'arribar de Londres, on va fer un stage a un estudi de disseny. Després, va obrir una escola de dibuix i pintura al barri de Gràcia. Aquesta escola ha estat en marxa fins fa un parell de mesos, que la va tancar per obrir un estudi uns carrers més enllà.

Quan era al voltant dels 30 va començar a exposar a la galeria del Jordi Barnadas amb qui continua col·laborant.

Durant aquells anys vaig fer exposicions a Madrid, Itàlia, Hong Kong, Brussel·les i Moscou.

La seva obra ha anat amunt i avall, però és darrerament quan se sent més connectada. Tot i ser professora de dibuix i pintura clàssics, busca solucions pictòriques i tractaments del color més immediates i personals.

Pintar és un viatge fascinant que mai acaba i sento que tot just el començo”

Els seus personatges són dones i nenes del passat que prova de fer reviure en els seus quadres en un entorn nou, en un univers propi, amb una certa tristesa, però també amb la joia d'unes vides que ja no hi són.


També procura que el traç del pinzell sigui el més fidel possible a ella, i aquells quadres que més li agraden són els que són menys treballats, on la pintura esdevé més matèria que no pas imatge.
És aquarel·lista de cor i això és el que es pot veure en els quadres a l'oli que més estima.

Actualment, treballa amb dues galeries, la del Jordi i la galeria Sebban a París.

Llegir més

Llistat d'obres

No hi ha més obres disponibles